Київські велосипедисти "наїхали" на владу


Близько півтисячі киян провели в суботу велосипедний пробіг центральними вулицями столиці.

Акція  була присвячена велосипедистам, які загинули та постраждали на вулицях міста протягом останніх місяців, повідомляє асоціація велосипедистів Києва.

Учасники вимагали від міліції чесного розслідування кримінальних справ, а від столичної мерії - облаштування велодоріжок.

Учасники "велонаїзду" розпочали та завершили свою акцію на Софійській площі, під вікнами столичного управління МВС.

Після пробігу частина учасників лягла на площу, а інші обмалювали контури їхніх тіл та велосипедів - як нагадування міліціонерам, що справи загиблих мають бути доведені до кінця.

Учасники акції зустрілись головним столичним міліціонером Віталієм Яремою, який пообіцяв дати вказівку державтоінспекції пильніше захищати права велосипедистів у автомобільному потоці.

Велосипедисти вже оголосили, що наступна акція відбудеться під стінами столичної мерії. Вони пообіцяли офіційно запросити на зустріч просто неба київського міського голову Черновецького, керівництво столичної ДАІ та інших чиновників для обговорення термінів створення в Києві велосипедної інфраструктури.

"Ми маємо намір тиснути на чиновників усіма можливими способами - доти, доки не будуть зроблені конкретні кроки для вирішення проблем. Чиновники живуть за гроші громадян - громадяни мають право примусити їх працювати!", - йдеться в заяві, розповсюдженій під час акції в суботу.

За даними Асоціації велосипедистів Києва, з початку 2008 року на дорогах столиці сталося 25 ДТП, в яких 15 велосипедистів зазнало тяжких травм, а троє - загинуло. У червні загинуло вже двоє людей - 23-річний музикант, студент КПІ Олексій Башкирцев та видатний український літератор та перекладач Анатоль Перепадя.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ