Черновецький попіарився на Березняках



Фото з сайту КМДА
Мер Леонід Черновецький своїм новим розпорядженням заборонив будівництво житлового будинку за адресою Березняківська,12, де стався конфлікт між забудовником і жителями.

Про це він повідомив у четвер під час свого візиту на конфліктний майданчик, повідомляє УНІАН.

"Будь-яке будівництво тут незаконне. З моїм приходом у Києві з`явився наказ про те, що будь-яке будівництво спочатку узгоджується з населенням. Якщо людям, які поряд живуть, не подобається - то жодних будівництв не повинно бути", - наголосив Черновецький.

Жителі Березняків написали свої вимоги. Щоб меру було зрозуміліше?

За його словами, зараз багато випадків, коли за допомогою судів, де "беруть хабарі", забудовник добивається дозволу на початок будівництва.

"І в даному випадку тут суддя попрацював", - зазначив мер, повідомивши, що звернувся до міністра юстиції з проханням звільнити цього суддю.

Йдучи до людей, Черновецький не забув прихопити мегафон, фотографів...

"А сьогодні, щоб суддя не задавався, я привіз нове рішення про заборону будівництва на цій ділянці", - сказав міський голова, звертаючись до жителів Березняків.

Обурюючись діями представників столичної міліції, зокрема, під час інциденту між забудовником і жителями, Черновецький не забув згадати Луценка. Мер повідомив, що готує акцію біля Кабінету міністрів з вимогою звернути увагу на роботу міністра внутрішніх справ.

... і прапорці з символікою Блоку

"Я думаю, що найближчим часом ми підготуємо пікет біля Кабінету міністрів, тому що він (міністр) перебуває в його розпорядженні. Його не може зняти президент", - сказав Черновецький.

Крім того, він поскаржився, що у четвер 4 години правоохоронці тримали на допиті "незрозуміло з якого приводу" його заступника - секретаря Київради Олеся Довгого.

Мер прийшов до простих смертних, щоб озвучити заборону

"І я думаю, що найближчим часом ініціюватиму питання про порушення кримінальної справи проти УБОЗів і різних "убезів", які понастворював Луценко", - додав мер столиці.

При цьому  Черновецький висловив гордість щодо активності жителів столиці, які не бояться "бандитської міліції" і протестують проти вирубування дерев під майданчики для будівництв.

Як відомо, 11 червня ц.р. почалося нове протистояння між забудовниками і жителями на конфліктній ділянці на вул. Березняківській, 12.

Причиною цього стало рішення Шевченківського районного суду столиці на користь забудовника.

Фото з сайту КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ