Катеринчук дотримувався всіх вимог, а тервиборчком порушує закони?



Політрада Блоку Миколи Катеринчука заявляє про додержання усіх вимог, які передбачені чинним законодавством і наголошує на факті припинення повноважень п'яти депутатів.

Жодного іншого чи додаткового рішення або якогось підтвердження з цього приводу Законом не вимагається, говориться в заяві політради Блоку у середу.


"Київський тервиборчком вдався до свавільного порушення принципу законності, який закріплений ч.1 ст. 19 Конституції і вийшов за межі своїх повноважень, наданих чинним законодавством", - підкреслює політрада Блоку.

"Відтак ми наголошуємо, що Київська міська територіальна виборча комісія зобов'язана лише визнати обраними та зареєструвати наступних за черговістю кандидатів у депутати у виборчому списку від Блоку Миколи Катеринчука", наголошується в заяві.

Як відомо, три депутати Київради від Блоку Катеринчука - Павло Тесленко, Борис Гавриленко та Роман Ярошенко - проголосували за обрання секретарем Київради Олеся Довгого.

13 червня Міжпартійна конференція Блоку прийняла рішення про відкликання та дострокове припинення повноважень п'яти депутатів. Київський тервиборчком відмовився реєструвати депутатами наступних за списком кандидатів, посилаючись на те, що подані документи не відповідають вимогам законодавства.





powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ