Кличко оскаржив рішення суду


Віталій Кличко оскаржив в Апеляційному адміністративному суді Києва рішення Шевченківського районного суду, який відмовився визнати незаконними і відмінити рішення Київради, прийняті на сесії 1 жовтня 2007 року.

Про це повідомив депутат Київради від блоку Кличка, юрист Валерій Карпунцов, повідомляє прес-служба Блоку.

"Рішення райсуду на 2 сторінки. Написано, що позивач не довів, що порушені його права, тобто поле для апеляції - широке", - сказав Карпунцов.

Він повідомив, що апеляцію Кличко подав 9 червня.

Карпунцову важко спрогнозувати, коли почнеться розгляд справи, зважаючи на завантаженість Апеляційного суду і зацікавленість окремих посадовців у владі Києва в затягуванні судового процесу.

Як відомо, 20 травня Шевченківський райсуд відмовився визнати незаконними і відмінити рішення Київради, прийняті на сесії 1 жовтня 2007 року, за позовом Кличка.

Згідно з позовом Кличка, поданим у жовтні 2007 року, Київрада на сесії 1 жовтня ухвалила близько 700 рішень, більшість з яких приймалися без наявності проектів у депутатів і без обговорення.

Крім того, приводом для позову Кличка послужив той факт, що на сесії, за його даними, було присутньо менше 61 депутата, необхідних для ухвалення рішення.

Судове засідання з цього питання тривало 7 місяців. Під час нього суддя неодноразово викликала як свідків депутатів Київради, які нібито були відсутні на сесії 1 жовтня, проте вони жодного разу не з`явилися на засідання.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ