Черновецький готується без проблем ділити землю?


Блок Віталія Кличка звинувачує Блок Черновецького у намірі забезпечити команді мера можливість "безконтрольно протягувати земельні рішення".

Фракція повідомляє, що "аби не мати зайвого клопоту при погодженні з депутатами, влада збирається об'єднати в одну одразу дві важливі постійні комісії - комісію з питань земельних відносин та комісію з питань містобудування та архітектури".

Блок Кличка неодноразово заявляв про потребу чіткого контролю опозиції над роботою ключових комісій Київради - зокрема, бюджетної, власності, земельної, містобудівної.

Наразі влада, попри декларації про демократичну співпрацю з опозицією, відмовляється від публічності та прозорості. Діючий мер та його "кишенькові фракції вже ділять ключові комісії у Київраді".

У Київраді під час обговорення розподілу комісій між фракціями, Блок Кличка та БЮТ запропоновували зменшити їхню кількість, "ліквідувавши вузькопрофільні та дублюючі комісії, адже під час роботи Київради 5 скликання було створено 16 постійних комісій".

"Причому, значна їхня кількість була створена виключно для вирішення окремих приватних інтересів зацікавлених членів комісій", - зауважують представники блоку.

Проігнорувавши пропозиції Блоку Кличка та БЮТ щодо зменшення кількості комісій, команда Черновецького при цьому наполягає на злитті двох ключових комісій - земельної та містобудівної.

"Мета такого об'єднання - у зручний спосіб, невеличкою купкою депутатів, вирішувати "потрібні" питання", - заявляють у Блоці Кличка.

Блок також заявляє, що не зменшуючи кількість комісій, влада намагається "розпорошити" депутатів демократичного блоку по дрібних комісіях, аби у сукупності вони не мали впливу на рішення більшості.

Тільки за одну сесію 1 жовтня 2007 року команда Черновецького "роздала наближеним понад 4% території Києва". "Ось до чого приводить монополія однієї політичної сили на ключові питання розвитку міста", - наголошують у Блоці Кличка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ