Долю депутатів Катеринчука вирішить ТВК


У вівторок  Київська міська територіальна виборча комісія проведе засідання, на якому розгляне питання дострокового припинення повноважень депутатів Київради, обраних за списком Блоку Катеринчука.

Про це заявив секретар КМТВК Юрій Лозовський, пише газета "Сегодня" з посиланням на УНІАН.

За його інформацією,  документи, про дострокове припинення повноважень 5 депутатів від Блоку надійшли в тервиборчкому у п'ятницю, о 16.40. У тому числі і рішення міжпартійної конференції Київської організації Європейської партії і регіональної організації партії "Європейська платформа", що створили Блок Катеринчука на вибори до Київради.

На питання, чи вважає комісія можливим достроково позбавити цих депутатів мандатів, Лозовський відповів, що поки сказати за всіх членів ТВК нічого не може, оскільки спілкувався з ними лише по телефону.

"Збираємося сьогодні на засідання і будемо вирішувати. Поки питання спірне", - підкреслив секретар тервиборчкому.

Лозовський відзначив, що на даний момент питання вивчається. Він нагадав, що за законом, з урахуванням рішення Конституційного Суду, у двох випадках депутат - якщо він вийшов із фракції або не увійшов у фракцію - може бути позбавлений мандата рішенням відповідного органа блоку.

"Катеринчук такий документ подав і посилається на те, що всі 5 депутатів не написали заяву про вступ у фракцію. На другому засіданні сесії Київради було оголошено, що надійшло 3 заяви... Таким чином, усі документи і ситуація зараз вивчаються, узагальнюються і на засіданні комісії буде розглянуто все в комплексі. Поки що розбираємося", - підсумував  Лозовський.

Засідання тервиборчкому призначене на 18.00.

Як повідомлялося, за результатами виборів 25 травня в Київраду від Блоку Миколи Катеринчука пройшли 5 депутатів, серед яких і народний депутат  Катеринчук, який потім  відмовився від мандата депутата Київради.

Замість нього був зареєстрований наступний у виборчому списку Роман Ярошенко, який 10 червня разом із двома іншими депутатами від цієї політичної сили - Павлом Тесленком і Борисом Гавриленком підтримали обрання секретарем Київради Олеся Довгого.

Завдяки цим трьом голосам була досягнута необхідна підтримка кандидатури, поданої Київським міським головою, у 62 голоси.

Крім того, на засіданні сесії в той же день було оголошено про створення 6 фракцій у Київраді: фракції Блоку Черновецького, фракції БЮТ, фракції Блоку Кличка, фракції Блоку Литвина, фракції Партії регіонів і фракції ГАК.

Щодо створення фракції Блоку Катеринчука оголошення не було.

Катеринчук пояснив, що поки що в міськраді не існує фракції чи депутатської групи Блоку Катеринчука, оскільки зараз у блоці є "розкол".

13 червня на другій міжпартійній конференції Блок Миколи Катеринчука прийняв рішення про дострокове припинення повноважень усіх своїх 5 депутатів у Київській міській раді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ