У столицю пропускатимуть лише сміттєвози?


На під'їздах до Києва фактично немає проблем з місцями для відстою транспорту.

Про це у п'ятницю заявив перший заступник міського голови Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"На Житомирському напрямку - починаючи з 33-го кілометру, а то й раніше, облаштовані цивілізовані стоянки, на яких є і пункти харчування, і громадські туалети. Оплата за стоянку дуже демократична - 20 грн. на добу, або 2-3 грн. на годину", - сказав Басс. 

Він розповів, що вирішуються проблеми і на Гостомельському напрямку. Наразі фактично завершене асфальтування узбіч, їх розширили настільки, наскільки це було можливим для того, аби там могли відстоюватися вантажівки.

За словами заступника голови КМДА, там може спокійно перебувати близько 100 автомобілів. 

"Що стосується одеського напрямку, то на ньому також практично немає проблем. Там достатньо місця для відстою транспорту, встановлені і пункти харчування, і громадські туалети, і смітники. Можна зупинятися також біля існуючих заправок", - повідомив Басс. 

Також він наголосив, що на Броварському напрямку є ділянки для відстою автомобілів безпосередньо в м. Бровари та вздовж Кільцевої дороги. 

"Загалом кількість вантажного транспорту, що проходить через місто за добу, складає приблизно 12 тис. автомобілів. З них лише 4 тис. проходить вдень. Усі показники вказують на те, що ми працюємо у вірному напрямку для покращення ситуації на дорогах столиці", - сказав Басс. 

Також перший заступник голови КМДА розповів, що вже практично визначено, який вантажний транспорт справді необхідно пропускати в місто в денний час.  Створено комісію з оперативного розгляду питань щодо заїзду вантажного транспорту масою більше 4 тонни в межі міста Києва з 7:00 до 20:00.

За словами Дениса Басса, комісія видаватиме спеціальні перепустки вантажному транспорту, який забезпечує життєдіяльність міста, наприклад,  сміттєвози, автомобілі "Укрпошти", автомобілі, які перевозять продукти харчування. Таких автомобілів за день проїжджає через місто приблизно 1 тис.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ