У п’ятницю 13 Черновецький святкує річницю



13 червня київський трамвай відзначає свою 116-у річницю, повідомляє прес-служба КМДА.

Київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що цей екологічно чистий транспорт столична влада розвиватиме і надалі.

"Київський трамвай був одним із перших в Європі і став своєрідною візитною карткою української столиці. Цього року він відзначає свою 116-у річницю, з чим я і вітаю всіх киян", - сказав мер міста.

За словами Черновецького, влада серйозно займається його відродженням і модернізацією.

"На нашому комунальному підприємстві "Київпастранс" освоєно сучасні технології виробництва та ремонту трамваїв, які дозволяють не тільки підвищити ресурс, але й істотно поліпшити характеристики трамвайних вагонів", - заявив  міський голова.

Черновецький також відзначив, що, крім оновлення рухомого складу, проводиться реконструкція трамвайних колій з використанням безшумних технологій. 

"Ми прагнемо максимально наблизити характеристики київських трамваїв до сучасних стандартів пасажирських транспортних засобів. Цей вид транспорту, який люблять кияни і без якого неможливо уявити вулиці Києва, відповідатиме найсучаснішим технологіям", - підкреслив мер.

Як відомо, в Києві прийнято комплексну програму "До європейського Києва - на європейському транспорті", яка розрахована до 2011 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ