Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/485154e4903a8/
Українська правда
Київ

Країна Мрій – уже близько!

12.06.2008  19:55


До V Міжнародного дійства Країна Мрій ‘2008, яке відбудеться 21-22 червня на Співочому полі в Києві, залишаються лічені дні.

Узгодження програми ще триває, повідомляє прес-служба фестивалю.

Як і в попередні роки, Країна Мрій '2008 розпочнеться з видобування Живого вогню, який буде пронесено Великою Купальською ходою від Андріївської церкви на Співоче поле Києва.

Далі дійство розгорнеться на сценах Під Стінами Лаври, Зеленій Галявині, Кобзарській сцені, у Майстерні Танців, на Майданчику Козацьких Розваг, на Фірі - пересувній сцені, а також на Головних Денних і Вечірніх підмостках.

Дітей бавитиме і водночас навчатиме Дитячий майданчик, а придбати собі незабутню пам'ятку про відвідини Країни Мрій ‘2008 можна буде безпосередньо у ремісників на Алеї Майстрів. Однак матиме цьогорічне дійство і зовсім нові цікавинки.

По-перше, лише 21 червня різнобічно буде представлена культура японського народу на Майданчику Українсько-Японського Центру. Допитливі зможуть повчитися танку бонодорі, зануритися в чайну церемонію по-японськи, спробувати себе у каліграфії, і навіть покуштувати японської піци окономіякі.

Кого ж більше цікавить гарт тіла, той на Майданчику Козацьких Розваг того дня зможе відкрити для себе бойове мистецтво Країни Перших Променів Сонця він наставника і учителя Курокі-сан

Ще одним цьогорічним запровадженням стане Літературна сцена.

"Це моя давня мрія, аби на нашому дійстві з'явився куточок, присвячений не лише співаному, а також і сучасному українському писаному слову. І ось нарешті на Країні Мрій ‘2008 ще одна моя особиста мрія збувається. Зичу кожному відвідувачеві Країни Мрій, щоби так само збувалися і його найпотаємніші бажання", - ділиться таємницею організатор фестивалю Олег Скрипка.  

Підмостки красного письменства буде споруджено у дворику музею Гончара. З них гості дійства зможуть почути відомих українських літераторів, етночитання молодих віршотворців та подивитися справжню поетичну виставу.

На підтримку українського книгарства від музею Гончара і до Алеї Майстрів розгорнеться Український книжковий ярмарок під опікою Братів Капранових. Громадяни Країни Мрій зможуть придбати книжку на будь-який смак в умільців книговидавничої справи.

Гості дійства зможуть побачити на власні очі перебіг глибокого друку на справжньому офортному станку, а охочі - навіть приміряти на себе ремесло друкаря!

На ярмаркові діятимуть дві невеличкі сцени: Зелений Запорожець та Чумацький Віз. На них показуватимуть свої уміння та вільно спілкуватимуться з читачами майстри-письменники.


© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.