Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48514d15bf973/
Українська правда
Київ

У Черновецького "почали готувати лижі"

12.06.2008  19:21

У четвер відбулося перше засідання міського штабу з підготовки ЖКГ столиці до зимового періоду 2008-2009 рр., повідомляє прес-служба КМДА

За словами заступника міського голови Анатолія Голубченка, основне завдання влади зробити так, щоб кияни з початком осінньо-зимового періоду мали гарячу воду, тепло, газ, електроенергію.

"За нашими прогнозами нинішня підготовка до зими матиме значно ефективніші результати. Адже, в першу чергу, ми проаналізували недоліки підготовки до зими 2007 року та взяли до уваги дзвінки мешканців у Call-центр", - сказав Голубченко.

Крім того, за словами заступника мера,  у 2008 році на підготовку житлово-комунального господарства буде спрямовано майже в 6 разів більше коштів, ніж минулого року - понад 500 млн. грн.

"Ці кошти підуть на ремонт внутрішньобудинкових мереж, благоустрій прибудинкових територій, промивку систем у будинках, ремонт дахів, фасадів, утеплення стін, заміну ліфтів, асфальтування та ін. Загалом до холодів підготують не лише житлові будинки, а й лікувально-профілактичні заклади, заклади освіти і культури", - додав Голубченко.

За його словами, роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду 2008-2009 рр. вже розпочались. Тривають ремонти будинків та підвальних приміщень, здійснюється заміна та модернізація ліфтового господарства.

За кілька днів, зокрема, розпочнеться реконструкція двох великих теплових мереж на вул. Кутузова та вул. Якіра.

Голубченко також повідомив, що сьогодні трохи більше 8 тис. житлових будинків Києва мають централізоване гаряче водопостачання, і з них вже третина обладнана лічильниками води.

Наразі закуплена наступна частина лічильників, їх почнуть встановлювати вже цього літа. Обладнати усі 8 тис. будинків лічильниками гарячої води місто планує за 2,5 роки.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.