Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4851251c96588/
Українська правда
Київ

Кличко захищає конфліктних забудовників?

12.06.2008  16:31

Ініціатива "Збережи старий Київ!" стурбована позицією, яку зайняв Блок Кличка в Київській міській раді по конфліктній забудові по вулиці Березняківській, 12 у Дніпровському районі.

Для вирішення цієї проблеми, як повідомлялось, Блок пропонує вилучити конфліктну ділянку у забудовника, надавши йому замість неї альтернативну ділянку.

"Забудовник - будівельно-інжинірингова компанія "БІК-1" отримуючи землю, знала, що на даній ділянці знаходиться дитячий майданчик і тому свідомо йшла на конфлікт з місцевими жителями", повідомляє сайт "Збережи старий Київ!"

У середу забудовники незаконно почали вирубку дерев при цьому були побиті місцеві жителі.

Тому, на думку автора замітки - Андрія Горбаля, ця кампанія повинна понести заслужену кару - вилучити конфліктну ділянку у забудовника.

"Надання альтернативної ділянки тільки надасть впевненості забудовникам у їх безкарності і спровокує активізацію нечистоплотних забудовників на тих ділянках, де зусиллями киян будівництво було зупинено", - переконаний  автор.

За словами Горбаля, у середу у зв'язку з брутальним побиттям "правоохоронцями" (міліцією) мешканців вул. Березняківській 12, Віталій Кличко заявив про необхідність скасування неправомірного землевідведення.

"Депутати Блоку Кличка ще в минулому скликанні Київради подавали проект рішення про скасування неправомірного земельного відведення ділянок на Березняківській, однак підконтрольні Черновецькому комісії Київради сховали ці проекти під сукно", - сказав Кличко.

Крім того, Блок Кличка запропонував кілька варіантів вирішення ситуації.

"Найбільшу стурбованість викликає пункт 4 - в разі появи такого прецеденту інші забудовники, що порушують права киян, не будуть покарані: в разі зупинення чи скасування будівництва в одному місці вони автоматично претендуватимуть на інші ділянки, розкручуючи маховик громадянського конфлікту в Києві", - пише Горбаль.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.