Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4851197b42a26/
Українська правда
Київ

Під Києвом горить ліс, а МНС розважає Ющенка?

12.06.2008  15:41


Під Києвом згоріло кілька гектарів лісу за ті дві години, протягом яких місцеві жителі намагаються викликати пожежних.

Ліс горить між Гостомелем і Бучею.  На всі дзвінки місцевих жителів на 01 - жодної реакції.  Пожежні розповідають, що не знають, кому ліспромгоспу належить цей ліс, тому і виїжджати не поспішають, повідомляє "Обком".

Вогонь тим часом підійшов до самої окраїни  Гостомелю - до вулиці Лісової.  Місцеві жителі беруться за лопати. Крім того, починає накрапати дощ.

Тим часом президент Ющенко бере участь в навчаннях МНС саме у Київській області.

Як повідомляє прес-служба Ющенка, президент  взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях підрозділів МНС щодо реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, які відбулися на навчальному полігоні "Мобільний рятувальний центр МНС" у Київській області.

Віктор Ющенко взяв участь у навчаннях МНС у Київській області, а тим часом під Києвом горів ліс. Фото прес-служби президента

"Участь у заході також взяли міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, Секретар РНБО Раїса Богатирьова, голова Київської ОДА Віра Ульянченко", - йдеться у повідомленні.

До участі у навчаннях були залучені 150 рятувальників, 20 одиниць спеціальної техніки, пожежний літак АН-32П та гелікоптер Мі-8.

У МНС гралися у пожежу тоді, коли треба було гасити ліс? Фото прес-служби президента

Ющенко ознайомився зі схемою організації цивільного захисту, оглянув зразки рятувальної техніки та спорядження, мобільний шпиталь, пересувний пункт управління та життєзабезпечення МНС. Після навчань президент також поспілкувався з рятувальниками.

"Ці навчання довели, якою важливою є ця служба у нашому повсякденному житті", - сказав президент в інтерв'ю журналістам, додавши, що охорона життя громадян, безумовно, є святим обов'язком держави загалом та МНС зокрема.

На переконання Ющенка, сьогодні українські рятувальники готові зустріти та гідно впоратися з будь-яким викликом.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.