Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4850c57a1dc8b/
Українська правда
Київ

У Кличка знають, як вирішити будівельні протистояння

12.06.2008  09:23


Блок Кличка прогнозує повернення будівельних конфліктів у столицю, тому, у зв'язку з цим активізує боротьбу за скасування неправомірних землевідведень та впорядкування виділення землі.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Кличка.

"У перші ж дні після відновлення в Києві влади клану Черновецького, відновилося протистояння між забудовниками і мешканцями на вулиці Березняківській, 12.

Будмайданчики в дворах, парках, на дитячих майданчиках можуть знову стати зоною напруженості, якщо не полем бою, між мешканцями та забудовниками", - заявили у Блоці.

Однією з причин цього, на думку Віталія Кличка,  є виділення міською владою землі через непрозорі процедури, всупереч Генплану та правилам забудови.

"У Черновецького & Co закінчився період демонстративного порятунку людей від незаконної забудови. І багато "сірих забудовників" вже готові до того, що мерія дивитиметься на їхню діяльність крізь пальці", - вважає лідер Блоку.

У середу, починаючи з 4 години ранку, 120 будівельників у супроводі 70 працівників охоронної компанії почали зносити дитячий майданчик, спилювати дерева та завозити будівельну техніку на прибудинкову територію за адресою Березняківська, 12.

Коли стривожені мешканці вийшли протестувати проти свавільного знищення дерев і незаконної забудови, декілька протестувальників отримали травми в результаті бійки з охоронцями, а трьох мешканців затримала міліція.

Станом на 18:00 вони все ще перебували у відділку міліції.

[L]Конфлікт навколо прибудинкової території триває вже декілька років - Київрада свого часу відвела землю біля кооперативного будинку для забудови без передбаченого законодавством узгодження з мешканцями.

"Депутати Блоку Кличка ще в минулому скликанні Київради подавали проект рішення про скасування неправомірного земельного відведення ділянок на Березняківській, однак підконтрольні Черновецькому комісії Київради сховали ці проекти під сукно", - сказав Кличко.

Для розв'язання цього конфлікту Блок пропонує:

1. Негайно зупинити будівництво на Березняківській, 12.

2. Заборонити зведення об'єкту без узгодження з мешканцями.

3. Провести розслідування дій охоронної компанії та міліції, внаслідок яких постраждали люди.

4. Вилучити конфліктну ділянку у забудовника, надавши йому замість неї альтернативну ділянку.

5. І найголовніше - надалі здійснювати землевідведення тільки на базі прозорих процедур і відкритих земельних аукціонів.

За словами Віталія Кличка, непрозорість та корумпованість земельного ринку призводить до того, що землевідведення у Києві зовсім не враховує інтереси мешканців і призводить до конфліктів між будівельними організаціями та мешканцями прилеглих будинків.

"Києву потрібно вивести на чисту воду нечистих на руку чиновників і сказати "Стоп!" будівельному притистоянню", - наголошує Віталій Кличко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.