У Кличка назвали, хто стане заручниками мера



Пленарне засідання Київради 10 червня стане тестом на спроможність демократичних сил сформувати у міськраді київську команду.

Таку думку висловив депутат від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський, повідомляє прес-служба Блоку.  

"Представники Блоків Тимошенко, Кличка, Литвина і Катеринчука, які зібрали 62 голоси за термінове проведення сесії і змусили мера прийняти свої умови, мають проголосувати свій порядок денний. Це дозволить у демократичний спосіб сформувати робочі органи міськради та розблокувати її діяльність", - йдеться у повідомленні прес-служби.

"Ключове питання діяльності ради - обрання секретаря Київради. На сьогодні є два реальних політичних сценарії: обрання на цю посаду представника Черновецького чи депутата із сил, які не є сателітами мера", - сказав Андрієвський.

Згідно із європейськими традиціями одна сила не може повністю контролювати орган місцевого самоврядування.

"Київрада стане дієвою тільки за умови збалансованого представництва у її керівних органах усіх фракцій. Тому будь-яка кандидатура від Блоку Черновецького чи його союзників є неприйнятною", - вважають у Блоці Кличка.

"Впевнений, що за умови висунення Черновецьким свого представника депутати чотирьох фракцій повинні бойкотувати голосування і не брати бюлетені. Ми мусимо наполягати на внесенні власної узгодженої кандидатури", - сказав Андрієвський.

"Всі депутати, які візьмуть бюлетені, автоматично стануть заручниками "товарно-грошових" відносин, започаткованих командою мера", - додав депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ