Дитячі табори розхвилювали Генпрокуратуру



Фото detskiy-mir.net
Генпрокуратура розпочала перевірку готовності дитячих оздоровчих таборів до літнього сезону  і вже виявила низку порушень.

Про це у вівторок  повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей Генпрокуратури України Людмила Скітенко, повідомляє УНІАН.

За її словами, Генпрокуратура перевірила минулого тижня готовність до сезон

у оздоровчих таборів у Києві та Київській області. В результаті виявилося , що не всі дитячі табори відкрились 1 червня.

За словами Скітенко, у органів прокуратури є питання до санітарно-епідеміологічної служби, оскільки не у всіх таборах створено необхідні санітарні умови.

Також органи прокуратури перевірятимуть "обґрунтованість калькуляції, з якої складається вартість дитячих путівок".

Скітенко зазначила, що у прокуратури є питання, чому при збільшенні в держбюджеті на 100 млн. грн. витрат на оздоровлення 5 млн. дітей шкільного віку реально зможуть відпочити лише 2,5 млн. 

У той же час Скітенко зауважила, що у Генпрокуратурі  вважають, що пришкільні табори не зможуть нормально вирішити питання оздоровлення дітей. Це зокрема стосується фінансування.

Наприклад, у Кіровоградській області, за словами Скітенко, на харчування кожної дитини в одному із таких таборів було передбачено лише 60 коп. на день.

У цьому літньому сезоні виникнуть проблеми з оздоровленням дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС або з виділенням їм відповідної компенсації. Існують проблеми з оздоровленням дітей-інвалідів.

Перевірки триватимуть протягом всього літа.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ