Києву необхідний завод по спалюванню мулу



Вирішення проблеми Бортницької станції аерації під Києвом було припинено на час виборів в столиці: щоб не використовувати цю тему для якихось політичних аргументів.

Про це заявив міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, повідомляє прес-служба НУНС.

"Зараз, я сподіваюся, робота над її вирішенням відновиться. Є ризик, що через перевантаження Бортницької станції неочищена вода піде в Дніпро", - сказав Шандра.

Міністр зауважив, що столична влада готова виділити кошти на боротьбу з нечистотами.

"Якщо вже таке велике і багате місто, як Київ, почне просити гроші з держбюджету на рішення власних проблем, це буде вже занадто. Продавши на аукціоні 10 гектарів землі, можна швидко вирішити проблему станції - побудувати завод по спалюванню мулу", - наголосив міністр.

"На будівництво заводу по переробці мулових відходів потрібно близько 120 мільйонів євро. Погодьтеся, для такого міста, як Київ, - гроші невеликі. Реконструкція Бортницької станції аерації може обійтися у 500 мільйонів євро", - зазначив Володмир Шандра.

Він наголосив, що цю проблему треба було вирішувати ще вчора, оскільки підприємства по спалюванню відходів за півроку не будуються.

"На Заході вже розроблені технології, які ми можемо успішно застосувати. Я вважаю, ми в жодному разі не повинні допустити появи мулових полів на сотні гектарів", - сказав міністр.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ