Позбавила життя, бо заважав жити...


Кажуть: жінки - слабка стать. Але випадок, який стався нещодавно, ставить під сумнів цей вислів.

До Києва жінка приїхала з Хмельницької області. За деякий час познайомилася з чоловіком, знайшла в ньому близьку людину.

Закохані побралися і зажили звичайною сім'єю. Разом мешкали в комунальній квартирі в одному з районів столиці. Він працював фрезерувальником на заводі, вона - диспетчером на телефоні.

Роки йшли, і кохання між ними почало потроху згасати через побутові дрібниці. У чоловіка виникли проблеми на роботі, його звільнили, грошей на життя ледве вистачало. Почалися перші сварки.

Сусіди розповідають, що неодноразово чули, як ті б'ються та лаються. Причому побитим... завжди залишався чоловік. Дебела жіночка, без сторонньої допомоги, легко "справлялася" з невдахою-слабаком.

Згодом чоловіка почали часто помічати напідпитку. Жінка, при нагоді, також не відмовлялася від чарки. Майже кожного дня з квартири виносили купу порожніх пляшок з-під алкоголю. Сім'я руйнувалася на очах.

Як потім розповідала жінка, чоловік її діставав тим, що постійно просив грошей. Та й взагалі - просто почав заважати. І не дивно, бо краща половина знайшла собі нового ухажера.

Досить часто, щоб потрапити додому, чоловік довго грюкав в двері, бо вона навіть відібрала у нього ключі від квартири. Бувало, спав біля дверей, на килимку або на підлозі в кухні, якщо дружина зачинялася в кімнаті, де проводила побачення з коханцем. 

Початок того трагічного вечора мало чим відрізнявся від інших. Посварилися, як зазвичай, почали битися. Сусіди чули, як чоловік благав: "Не бий мене!". Та ніякі вмовляння не допомагали.

Як пояснює жінка, після взаємних образ вона взяла кухонний ніж і  вдарила чоловіка в живіт, після чого той впав на підлогу, але свідомість не втратив. Час був пізній, близько другої години ночі, і жінка пішла спати.

Зранку, прокинувшись, вона побачила скривавленого чоловіка, який лежав на підлозі та ще дихав. Горе-дружина його помила, перевдягнула в чистий одяг, і... залишила сидіти на підлозі в безпорадному стані. А сама пішла з дому.

Коли через кілька годин повернулася, чоловік уже був мертвий. Тоді дружина зателефонувала до міліції і стурбованим голосом виклала власну версію подій. Гадала, що виявиться хитрішою за всіх.

Прибувши на місце події, ні співробітники міліції, ані лікарі спочатку справді нічого не запідозрили. Мертвий, охайно одягнений, сидів, схиливши голову долі, на підлозі біля крісла. Висновок наче напрошувався сам собою - серцевий напад.

Та вже після проведення судово-медичної експертизи з'ясувалося, що в загиблого поранено живіт і пошкоджено  внутрішні органи, внаслідок чого й наступила смерть.

Невдовзі жінка зізналася у вчиненому, лише заперечувала, що хотіла чоловікові смерті. Проти неї Шевченківським райуправлінням міліції порушено кримінальну справу за навмисне вбивство.

Тепер їй доведеться провести за ґратами щонайменше 10 років.  

ЦГЗ ГУМВС України в Києві

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ