Черновецький запросив Тимошенко в телевізор, щоб поговорити про "дойну корову"


У п'ятницю Київський міський голова Леонід Черновецький закликав Юлію Тимошенко розповісти киянам про свою майбутню роботу в Київраді та роботу в ній вищих урядовців і народних депутатів, які пройшли за списком БЮТ, повідомляє прес-служба КМДА

За словами мера, київські вибори стали предметом зацікавленості жителів усієї України.

"Як Київський міський голова і як голова політичної сили, що перемогла на виборах до Київради, від імені всіх киян і жителів країни я маю право вимагати, щоб прем'єр-міністр Юлія Тимошенко дала відповідь - яким чином вона виконуватиме свої обіцянки, які вона давала під час передвиборчої кампанії", - сказав Черновецький.

"Хай нею буде внесена ясність: чи готова Юлія Тимошенко стати депутатом Київради та очолити в ній свою фракцію? У разі її відмови працювати у Київській міській раді, хто керуватиме фракцією БЮТ?", - запитав міський голова.  

Черновецький відзначив, що готовий зустрітися з Юлією Тимошенко у прямому ефірі для того, щоб усі виборці могли почути відповідь прем'єра на ці питання та дізнатися про її позицію щодо виконання передвиборчих обіцянок. 

"Ці та інші питання хвилюють не лише киян, але й жителів всієї України. Для того, щоб отримати відповідь на них, я готовий зустрітися з Юлією Тимошенко в прямому ефірі будь-якого загальнонаціонального телеканалу. Це небувала ситуація в європейській практиці, щоб мер столиці та прем'єр країни не вели діалогу між собою", - заявив Леонід Черновецький. 

Мер підкреслив, що участь у виборах органів місцевого самоврядування прем'єр-міністра країни та ряду урядовців показала  підвищену цікавість до місцевих виборів з боку найвищих органів влади.  

За словами Черновецького, він сподівається, що та активність, з якою народні депутати, міністри та заступники міністрів брали участь у столичних виборах, свідчить не тільки про інтерес до мандатів депутатів Київради, але і змусить їх звернути увагу на проблеми місцевого самоврядування.

"Місцеві бюджети мають перестати бути "дійною коровою" для держбюджету. Ми мусимо змінити ситуацію, коли з них вилучаються кошти, які так необхідні для розвитку інфраструктури та місцевих громад", - заявив Леонід Черновецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ