У столиці відкрили клініку для лікування дітей, хворих на ВІЛ/СНІД



Президент Віктор Ющенко взяв участь у відкритті центру "Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД" у дитячій спеціалізованій лікарні "ОХМАТДИТ" в Києві.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми відкриваємо заклад, мета якого зберегти здоров'я, а дуже часто і життя найменшого громадянина - дитини", - сказав Ющенко, вітаючи присутніх із цією подією.

У своєму виступі президент нагадав, що СНІД на сьогодні є серйозним викликом для українського суспільства - адже станом на 1 січня 2008 року в Україні офіційно зареєстровано майже 123 тисячі ВІЛ-позитивних громадян, більше 12 тисяч людей померли від СНІДу (з них дітей віком до 14 років - 241).

Щомісяця в центрах профілактики та боротьби зі СНІДом виявляється більше тисячі нових випадків інфікування ВІЛ, а помирає від СНІДу щодня 6-8 українців, відзначив Ющенко.

За словами президента, українці повинні усвідомити, що СНІД ­- чума ХХІ століття.

"Можливо, вона тільки починає своє життя, але надзвичайно небезпечними для нас темпами. І тому ні в уряді, ні у місцевій владі, ні в суспільстві не повинно бути почуття байдужості", - сказав Віктор Ющенко.

Він підкреслив, що всіляко підтримує громадські ініціативи, активність професійних об'єднань і роботу Міністерства охорони здоров'я із боротьби з ВІЛ/СНІДом.

"Виклик перед українським суспільством у поширенні СНІДу - це не виклик для одного покоління, це виклик, який стосується кожного з нас", - наголосив президент.

Він закликав відкривати подібні заклади в регіонах України, а також відзначив важливість прийняття Загальнонаціональної програми боротьби зі СНІДом. Такі кроки зроблять цю роботу більш системною і сприятимуть координації дій всіх сторін, переконаний  Ющенко.

Під час церемонії відкриття клініки глава держави вручив нагороди до Міжнародного дня захисту дітей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ