Куди поділося дешеве м’ясо



Вибори закінчилися, і про м'ясо з Держкомрезерву - ні слуху, ні духу. Проте, як виявилося, воно не зникло, його так само справно продають, от тільки колишній ажіотаж затих, черги за ним вибудовуються вже далеко не всюди...

У середу в м'ясному павільйоні на Лук'янівському ринку біля прилавка з "дешевим м'ясом" зібралося чоловік тридцять. В основному - пенсіонери.

За сусіднім прилавком продають звичайне м'ясо. Торговці запевняють, що по вартості воно не дуже і відрізняється, повідомляє "Газета по-киїївськи".

На Житньому ринку ситуація дещо інша. Там покупців узагалі мало, особливо в м'ясному відділі. Продавці цьому не дивуються. Говорять, так буває наприкінці кожного місяця. Крім того, ще і на свята кияни витратилися, на випускні своїм діткам. Тепер сидять на дієті. В обід бажаючих придбати державне м'ясо взагалі не було.

"Наша ціна залишилася такою ж, а на ринку - впала. Там всі і купують, а ми вигадуємо способи, як клієнтів залучити", - скаржиться продавець державного м'яса Наталія.

М'ясо у приватників дорожче гривень на 10, до того ж, без кісток і сала.


"У них биточок по 38 грн, у нас по 50, але зате розрізаний, без кісток. Виходить, що продукція в приватників дешевша. Дорожче, ніж по 50 грн за кг, ви зараз на ринку не знайдете. Самі бачите, як покупців мало",  - пояснює Валентина.
 
Варто відзначити, що приватники знизили ціну, а державне м'ясо не стало дешевшим.

Так, ціна на державні м'ясопродукти залишилася на тому ж рівні, що і до травневих свят. Свинина в середньому по 21 грн за кг, в залежності від частини продають биток з кісточкою за 38 грн, ошийок - 30 грн, стегно - 33 грн, лопатка - 28 грн, грудинка, ребро - 22 грн, сало - 8 грн, підчеревина - 15 грн, гомілка - 13 грн.

А от ринкові ціни після свят небагато знизилися: свинина - 45-50 грн, яловичина - до 50 грн замість 60 до свят.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ