Суд дозволив вивозити сміття в Підгірці



Окружний адміністративний суд Києва припинив дію заборони Міністерства охорони навколишнього природного середовища на вивезення і поховання твердих побутових відходів на полігоні №5 у селі Підгірці Київської області за позовом Київської міськадміністрації.

Про це журналістам розповів перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".                                 

"23 (травня) ми повинні були приступити до зупинки полігону. Але ми звернулися до суду - і суд припинив дію розпорядження до розгляду по суті", - сказав Голубченко.

На його думку, санітарний лікар Мінприроди, що видав розпорядження про закриття полігону 23 травня, керувався тільки власною думкою і повідомив міськадміністрацію про необхідність закриття полігону.

Голубченко вважає, що закриття полігону пов`язане з виборчою кампанією в Києві і спробами опонентів діючого мера Леоніда Черновецького дискредитувати його команду.

Заступник голови визнав, що проблеми на полігоні є, проте вони не є підставою для припинення його роботи. Також він повідомив, що деякі полігони Київської області також відмовилися приймати сміття, вивезене з Києва. Голубченко й ці інциденти пов`язує з політичною ситуацією.

Також він повідомив, що починаючи з 19 травня молоді люди під виглядом жителів прилеглих до полігону №5 сіл неодноразово намагалися заблокувати в`їзд машин із сміттям на територію полігону.

Проте, за словами Голубченка, співробітникам полігону вдавалося відтіснити цих людей для того, щоб машини проїхали.

Голубченко відзначив, що після того, як судовий виконавець зачитав у п`ятницю визначення суду перед цими людьми, вони не робили більше спроб заблокувати в`їзд на полігон.

Як відомо 16 травня Мінприроди припинило завезення і розміщення відходів на полігоні №5 у селі Підгірці під Києвом.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ