Вибори стерегтимуть 5 тис. міліціонерів


5 тисяч міліціонерів будуть охороняти вибори у Києві. Про це в четвер  під час прес-конференції повідомив прокурор Києва Євген Блажівський, повідомляє "Київ.proUA.com".

"Будуть працювати слідчо-оперативні групи працівників міста Києва, районних прокуратур, а також буде задіяно близько 5 тисяч міліціонерів та більше тридцяти оперативних груп працівників СБУ", - сказав Блажівський.

Крім того, прокурор застеріг учасників виборів від порушення закону. Адже покарання, за його словами, будуть суворими.

"Що передача виборчого бюлетеня, що використання підробленого бюлетеня, що фальсифікація підрахунків голосів. За все це є кримінальна відповідальність. Закон тут буде діяти безпощадно", - сказав Блажівський, зазначивши, що, зокрема, за передачу виборчого бюлетеня іншій людині передбачається від одного до трьох років позбавлення волі.

Прокурор Києва повідомив, що столичною прокуратурою вже порушено 6 кримінальних справ, які пов'язані з виборами у столиці.

"За виявленими фактами порушено кримінальні справи. Порушують різні блоки. Є порушення і з боку БЮТ, і з боку Партії регіонів, і з боку Блоку Литвина, Блоку Кличка тощо", - відзначив Блажівський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ