У Києві відбудеться світова прем’єра фільму



На  VII Київському міжнародному фестивалі документальних фільмів "Кінолітопис", що пройде з 25 по 31 травня, відбудеться світова прем'єра фільму японського режисера Томито Фудзивара "Родина Лео Сирота та XX століття", а також російського режисера Сергія Гоьворухіна "Ніхто крім нас".

Всього на фестивалі "Кінолітопис" буде  представлено 76 стрічок.  Саме стільки з 98 кінофільмів, що буди надіслані для попереднього перегляду з 14 країн світу, за словами президента фестивалю Лариси Єфименко, допустили до участі у фестивалі.

На глядачів чекає вісім прем'єр, дві з яких - світові. Це фільм Фудзівара "Родина Лео Сирота та ХХ століття" та стрічка Говорухіна "Ніхто крім нас". На прем'єру "Родини Лео Сирота і ХХ століття" очікується приїзд знімальної групи з Японії.   

Кріме того, у програмі фестивалю запланований показ таких документальних фільмів  "Кінематографічна мозаїка, відтворена в часі", "Поет і кіно", "Андрій Тарновський і Ностальгія", "37о", "Вишита ковдра"  та ігрова стрічка "...а потім падає сніг".

У рамках фестивалю "Кінолітопис-2008" пройдуть також "Дні грузинського кіно", присвячені сторіччю грузинського кінематографу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ