Пів Києва каже, що з Черновецьким стало гірше жити



Біля половини жителів столиці вважають, що за останні два роки ситуація в місті в цілому погіршилася, ще біля третини не бачать особливих змін.

Про це на прес-конференції в четвер повідомив керівник компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько, представляючи результати соцопитування, проведеного з 14 по 20 травня.

Усього опитано 400 киян, похибка вибірки складає 2,2%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідно до опитування, 47% респондентів вважає, що за останні два роки ситуація в Києві в цілому погіршилася; 31% -" у чомусь покращилася, у чомусь погіршилася або залишилася без змін" і лише 12% бачать, що ситуація в місті в цілому покращилася.

Більше всього киян не задовольняє вартість продуктів харчування (59%), а також можливість купувати новий одяг, взуття (56%), можливість лікуватися і підтримувати здоров'я (54%), умови життя (відсутність окремого житла, його низька якість) (54%), можливість купувати нові товари тривалого користування (53%), розмір доходу (50%), робота міського транспорту (48%), якість комунальних послуг (47%), якість харчування і питної води (47%), умови для відпочинку і дозвілля (38%).

Більше всього кияни задоволені умовами праці (40%), своєчасністю одержання зарплати (40%).

Свій вільний час жителі Києва звичайно проводять: дивлячись телевізор або відео (61%), читаючи книги (31%), займаючись домашнім господарством (28%), гуляючи на природі (20%), "в інтернеті" (16%), граючи в комп'ютерні ігри (12%), займаючись своїм хобі (11%), ходять у кіно (8%), на дискотеки і нічні клуби (7%), у театри (6%), у кафі, бари або ресторани (6%), займаються спортом (4%) і займаються самоосвітою (3%).

14% киян позитивно ставляться до жителів інших регіонів країни, що приїжджають у столицю, оскільки вважають, що Київ має потребу в них.     

Ще 44% спокійно ставляться до цього явища, вважаючи, що людина вправі вибирати, де йому жити.18% ставляться до цього негативно, вважаючи що Київ "не гумовий". 7% байдужні до приїжджого з інших регіонів.

"Таким чином, думки про те, що в Києві, нібито має місце конфлікт між корінними киянами і приїжджими громадянами не є правдивими і не підтверджуються даними соціології", - підкреслив Копатько.

Фото КоммерсантЪ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ