Штаб НУНС готовий до виборів, проте є але...


Штаб виборчого блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" на позачергових виборах Київської міської ради та Київського міського голови перебуває у стані готовності до дня виборів. Про це повідомила керівник столичного виконкому партії "Наша Україна", заступник керівника штабу блоку Олена Ледовських.

"Виборча кампанія - це не лише агітація, як може здатися на перший погляд. Насамперед, це - титанічна праця десятків організаційних працівників та тисяч партійних активістів", - відзначила вона.

Завдяки оперативній та злагодженій роботі районних виборчих штабів і міського штабу   блоку "НУНС", за словами Ледовських, підготовлено подання і делегговано в усі дільничні виборчі комісії Києва понад тисячу представників блоку.

"Крім того, від "Нашої України - Народної Самооборони" у день виборів на дільниці вийде більше двох з половиною тисяч офіційних спостерігачів. Здебільшого ці люди - члени та прихильники "Нашої України". Також щодня на вулицях столиці працюють тисячі наших агітаторів", - розповіла Олена Ледовських.

За словами Ледовських, сьогодні, коли до кінця кампанії залишилося декілька днів, блок  "НУНС" зробив усе можливе, щоб день виборів пройшов без несподіванок, згідно з виборчим законодавством.

"Ми дуже ретельно відбирали своїх представників до ДВК, провели з ними навчання та вчасно замінили тих, хто з об'єктивних причин не зможе працювати в день виборів. Адже як і всі демократичні сили, ми зацікавлені у тому, щоб волевиявлення відбулося чесно і прозоро", - наголосила Ледовських.

Проте загалом ситуація з підготовкою дня виборів у столиці викликає величезне занепокоєння.  Оскільки виборча кампанія дуже коротка, то на виконання вимог законодавства виділено дуже мало часу і робота дільничних комісій відбувається з численними проблемами та порушенням усіх строків, наголосила керівник виконкому.

"Сьогодні в штабі блоку велику тривогу викликає і ситуація в територіальній виборчій комісії Оболонського району м. Києва, яку очолює наш представник ще з виборів 2006 року Зінаїда Цобко.

Як нам стало відомо, голова районної ТВК всупереч вимогам закону самовільно проводить заміни керівного складу та членів дільничних виборчих комісій, затверджених постановою міського тервиборчкому, чим ставить під сумнів легітимність результатів майбутніх виборів", - повідомила Олена Ледовських.

Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" зібрав письмові докази неправомірних дій голови ТВК. Протягом двох тижнів, за словами Ледовських, намагалися виправити ситуацію в районі, звертаючись і до інших політичних сил, однак проблема залишилася.

"Ми направили відповідне звернення до міської ТВК, проте, незважаючи на наведені факти,  на засіданні 21 травня нашу скаргу було відхилено і не взято до розгляду. Тому, аби припинити неправомірні дії в Оболонському тервиборчкомі, партія "Наша Україна" прийняла рішення відкликати Зінаїду Цобко з районної територіальної виборчої комісії, про що ми повідомили і міський тервиборчком, і Оболонську районну раду, і ТВК Оболонського району", - заявила керівник столичного виконкому "Нашої України".

Крім того, Ледовських закликала всі політичні сили і територіальну виборчу комісію докласти максимум зусиль для стабілізації ситуації і забезпечення порядку та законності на дільницях.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ