Шевченківський суд не скасував махровий дерибан 1 жовтня


Шевченківський районний суд Києва відмовився визнати незаконними й скасувати рішення Київської міської ради, прийняті на сесії 1 жовтня 2007 року, за позовом депутата Київради Віталія Кличка.

Про це Українським Новинам повідомив представник Кличка в суді Валерій Карпунцов.

Судове засідання відбулося у вівторок.

"Суд відмовив у задоволенні нашого позову в повному обсязі", - сказав Карпунцов.

Зі слів Карпунцова, суддя оголосила тільки резолютивну частину рішення, що тоді як мотивуюча частина буде викладена в письмовому виді.

Цей документ суд повинен надати сторонам не пізніше, ніж через 5 днів після ухвалення рішення.

Карпунцов не зміг відповісти, чому суд відмовився задовольнити позов Кличка, однак припустив, що на суд виявлявся тиск із боку діючої влади Києва.

Карпунцов упевнений, що після одержання рішення суду на руки Кличко буде оскаржувати його в апеляційному порядку.

Як повідомляло агентство, відповідно до позову Кличка, поданого в жовтні 2007 року, Київрада на сесії 1 жовтня прийняла близько 700 рішень, більшість із яких приймалися без наявності проектів у депутатів і без обговорення.

Крім того, приводом для позову Кличка послужив той факт, що на сесії, за його даними, були присутні менш як 61 депутат, необхідні для ухвалення рішення.

Судове засідання з цього питання тривало 6 місяців.

Під час його суддя неодноразово викликала як свідків депутатів Київради, які нібито були відсутні на сесії 1 жовтня, однак вони жодного разу не з'явилися на засідання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ