Від імені Черновецького роздавали неякісну гречку



Прокуратура Голосіївського району Києва порушила кримінальну справу проти осіб, які підозрюються в тому, що протягом 12-15 травня з метою виклику недовіри киян до Блоку Леоніда Черновецького і його дискредитації на виборах мера й Київської міської ради поширювали нібито від імені блоку набори недоброякісних продуктів харчування.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, повідомляють Українські новини.

Справа порушена за зверненням заступника мера Києва, секретаря Київської міської ради Олеся Довгого за матеріалами дослідчої перевірки, які надійшли з Голоіївського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві й Головного управління Служби безпеки України в Києві й Київській області.

Розповсюджувані продукти не відповідали вимогам законів "Про забезпечення санітарного й епідеміологічного благополуччя населення" і "Про безпеку і якість харчових продуктів".

Правоохоронним органам доручено встановити всіх причетних до поширення продуктів.

Прокуратура Києва також звертається до киян із застереженням щодо одержання від будь-яких осіб побутових товарів, коштів і передачі іншим особам своїх особистих документів.

"Шановні кияни! Спокуса одержати яку-небудь винагороду позбавить вас не тільки права вільно обирати, але й може зашкодити вашому здоров'ю або призвести до втрати майна", - сказано в повідомленні.

Справа порушена за ст. 157 ч. 3 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Крім того, підкуп виборця й фальсифікація виборчих документів - кримінально карні діяння.

Як відомо, вибори мера Києва й Київради відбудуться 25 травня.

Фото Анни Андрієвської

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ